Sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen

Bouwen aan zelfvertrouwen
Doelgroep:  Organisaties, Jongeren, Starters op de arbeidsmarkt
Trainingsduur:  > 4 weken
Kostenindicatie:  Vanaf € 25
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam

Contactformulier

Aanmelden voor: Sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen - Bouwen aan zelfvertrouwen


 

Veel mensen zijn onzeker, zouden graag wat duidelijker communiceren of presenteren voor een groep en zoeken naar hun sterke kanten. Soms zitten ze vast in bepaalde denkpatronen waardoor het lastig is zichzelf te geven of nieuwe situaties tegemoet te treden. Mogelijk willen ze sterker worden in het geven of ontvangen van feedback.

In een serie van 6 avonden komen deze thema’s aan de orde en vooral: wordt er mee geoefend. De herkenning bij anderen en de kleine groep waarin gewerkt wordt is voor veel mensen een veilig leerklimaat. De avonden vinden plaats op het Hoornbeeck College. In overleg kan de training ook voor een groep op een eigen locatie plaats vinden.

De avonden volgen elkaar logisch op. Daarom is het verstandig om de avonden allemaal te volgen maar u kunt de avonden ook afzonderlijk bezoeken. De thema's en data zijn:

1. Contacten leggen en onderhouden

Veel mensen zijn onzeker in nieuwe situaties en bij nieuwe contacten. Gelukkig zijn er goede manieren en tips om het leggen van contacten te vergemakkelijken. Hier gaan we op de eerste avond op in en mee aan de slag.

2. Wat zijn uw talenten

Misschien herkent u het wel dat u steeds weer de zwakke kanten van uzelf ziet in verschillende situaties: zoals opvoeding, werk en contacten. U vergeet daarbij uw sterke kanten te zien: de gaven en talenten die de Heere God ons gegeven heeft. Deze avond gaan we uw sterke en zwakke kanten helder krijgen.

3. Opkomen voor jezelf (assertiviteit)

In deze bijeenkomst gaat het om drie vormen van gedrag: subassertief, assertief en agressief gedrag. Als u wat meer weet over deze vormen, kunt u uw eigen gedrag herkennen en werken aan uw leerdoelen. Opkomen voor uzelf bijvoorbeeld. Of 'nee' leren zeggen zonder schuldgevoel.

4. Denkpatronen en het uiten van gevoelens

Tijdens deze bijeenkomst gaan we ons richten op de overmatige bezorgdheid en piekergedachten (of wel: remmende denkgewoontes). We staan ook stil bij onze gevoelens: herkennen, erkennen en er iets mee doen.

5. Presenteren kun je leren

Iedereen laat door middel van zijn manier van communiceren zichzelf zien (presentatie). In bijeenkomst 1 hebben we het gehad over contact leggen en de wijze van communiceren. Er is een relatie tussen communicatie en presentatie. Deze avond gaan we ons richten op de manier van presenteren en op het houden van presentaties voor (grote) groepen.

6. Feedback geven en ontvangen

Bij kritiek kunnen we massaal in de verdediging schieten en putten we ons uit in excuses om uit te leggen waarom iets is misgegaan. We worden boos en opstandig. Of erger: we voelen ons gekwetst. Terwijl feedback juist zo positief kan zijn. Het is een kans om onszelf te verbeteren. Op een goede manier feedback gegeven en ontvangen is een van de lastigste aspecten van communicatie. Er ontstaan snel misverstanden. Maar het is wel te leren als u de regels hanteert die tijdens deze bijeenkomst uitgelegd worden.

Data: 

Tijdstip: 19.45 - 22.00 uur.

Trainer: mw. Jantine van Voorst.

Kosten: € 35,00 per persoon per avond, degenen die voor alle avonden inschrijven € 200,00 per persoon voor 6 avonden.

De trainingen gaan door bij een minimum van 8 deelnemers per avond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J.E. van de Braak-Griffioen: tel.nr. 085 - 483 8493, email: connect@hoornbeeck.nl.

Trainingen
Hoornbeeck Connect is het trainingscentrum van onze school. We verzorgen trainingen voor een brede doelgroep, van ouders en kerkeraadsleden tot bedrijven en scholen. Hoornbeeck Connect heeft gecertificeerde trainers waardoor u zeker kunt zijn van een goede inhoud en een waardevol eindresultaat. Klik hier voor onze algemene informatiefolder. Bekijk hier onze algemene leveringsvoorwaarden.
training
232